Vismo Twist: de S1P werkschoen met BOA-sluiting

De Vismo Twist is een lichtgewicht werkschoen met een sportief uiterlijk. De kwalitatief hoogstaande schoen voldoet aan de Europese veiligheidsnorm (klasse S1P) en heeft een veterloze BOA-sluiting. Bovendien krijg je dankzij de NRG55 zool de energie die je gebruikt bij het lopen grotendeels terug. Wil je meer weten over deze comfortabele schoen? Lees dan snel verder!

Wat is een BOA-sluiting?

Een BOA-sluiting is hét alternatief voor veters. Een BOA-sluiting hoef je namelijk alleen in te drukken en aan te draaien om vast te maken. Met de knop trek je een draad aan die door de schoen is gevlochten. Deze draad is gemaakt van RVS met een nylon laagje, waardoor het tot wel 150 kilogram aan gewicht aan kan. Hierdoor is het systeem supersterk en slijtvast. Wil je de BOA-sluiting losmaken? Dan trek je de mechanische draaiknop omhoog. Op deze manier is de schoen eenvoudig aan en uit te trekken en kun je de sluiting snel en gecontroleerd aandraaien.

In plaats van continu je veters te strikken, kun je jouw werkschoen dus vastmaken met een handige draaiknop. Veters kunnen na enige tijd wat losser komen te zitten, waardoor je ze opnieuw moet strikken. Zonde van de tijd op een drukke werkdag.

Naast het gebruiksgemak heeft de BOA-sluiting nog een groot voordeel. Losse veters kunnen immers een gevaar vormen, doordat je er bijvoorbeeld over kunt struikelen of ergens in vast kan komen te zitten. De BOA-sluiting is een goede oplossing hiervoor, omdat deze niet uitsteekt.

Het BOA-systeem is geschikt voor allerlei omstandigheden, of je nu in een vochtige of juist droge, stoffige omgeving werkt. Hoge of lage temperaturen, ook dat maakt niet uit. Door de eenvoudige werking is het niet nodig om je handschoenen uit te trekken bij het los- en vastmaken van de schoen.

Combinatie met S1P norm

De Vismo Twist voldoet aan de S1P norm. Dit betekent dat de veterloze werkschoen uitstekend geschikt is voor indoor werkzaamheden, zoals het werken in een magazijn. De Twist heeft een verstevigde neus, beschikt over schokabsorptie in de hak, heeft ESD eigenschappen (elektrostatische ontlading) en een niet-doordringbare tussenzool. Let op: de S1P werkschoen is in tegenstelling tot S3 werkschoenen niet waterafstotend. Daarom is deze vooral geschikt voor binnengebruik.

Vismo Twist: comfortabel en lichtgewicht

De werkschoen is niet alleen eenvoudig aan te trekken en veilig in gebruik, maar loopt ook nog eens heerlijk. De schoenen zijn met een totaalgewicht van slechts 1134 gram zeer licht. Dit komt onder andere door de aluminium beschermingsneus en kevlar tussenzool. Het air mesh bovendeel zorgt er verder voor dat de schoenen zeer ademend en slijtvast zijn.

De NRG55 zool zorgt voor een energieteruggave van 55%. Dat betekent dat bij elke stap die je zet, je 55% van de gegeven energie weer terugkrijgt. Hierdoor voorkom je oververmoeidheid van de voeten en is het draagcomfort hoger. De Vismo Twist is dus een zeer comfortabele en veilige werkschoen die eenvoudig in gebruik is.

Afbeelding
Afbeelding

Anita - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”