Metaalvrije werkschoenen van Vismo met composiet neus

Alle Vismo modellen bevatten een NRG55 tussenzool. Bij elke stap krijg je maar liefst 55 procent energie terug. Dat is hét onderscheidende element van Vismo. Ook voor specifieke toepassingen kan je bij Vismo terecht. Zo zijn de Vismo Turn en de Vismo Strike metaalvrije werkschoenen. Dat is natuurlijk perfect voor werkplekken die diefstalgevoelig zijn en waar met metaaldetectiepoortjes gewerkt wordt. De metaalvrije eigenschap is te danken aan de composiet neus en de kevlar tussenzool. Voor een veiligheidsneus en een tussenzool worden doorgaans namelijk metalen zoals aluminium of staal gebruikt.

Wat is een composiet neus?

Een composiet neus is een veiligheidsneus in de werkschoen waarin geen gebruik is gemaakt van metaal. Toch biedt een composiet neus dezelfde bescherming. De Turn en de Strike voldoen immers beide aan de S1P norm. Dat betekent dat een composiet neus een minimale indeukresistentie van 200 joule heeft, net als alle andere soorten veiligheidsneuzen.

Composiet: een combinatie van sterke materialen

Composiet is opgebouwd uit verschillende materialen in combinatie met kunststof. Materialen die veelal gebruikt worden zijn bijvoorbeeld glasvezel, kevlar en koolstofvezel. Composiet wordt in tal van toepassingen ingezet. Zo gebruiken tandartsen het voor vullingen, maar is het ook terug te vinden in de bouw van vliegtuigen en raceauto’s. Het is dus een ijzersterk metaalvrij materiaal!

Metaalvrije werkschoenen voor magazijnen en luchthavens

In diverse werkomgevingen is het nodig om metaalvrije werkschoenen te dragen. Een veel genomen veiligheidsmaatregel is namelijk het plaatsen van metaaldetectiepoortjes. Zo kan diefstal worden tegengegaan. Veel magazijnen in Nederland bevatten waardevolle spullen. Op deze werkvloeren staan daarom regelmatig metaaldetectiepoortjes. Waar je ook veel te maken hebt met deze poortjes, is op luchthavens. Als je werkschoenen met een stalen neus draagt, moet je deze continu aan en uit trekken om door de poortjes te lopen. Metaalvrije werkschoenen zijn daarom een stuk praktischer. Bovendien zijn de werkschoenen van Vismo geoptimaliseerd voor indoor gebruik. Dat betekent onder andere dat je er gemakkelijk kilometers mee maakt. Dat is te danken aan de energieteruggave en het lichte gewicht.

Hoge en lage metaalvrije werkschoenen

Ben je op zoek naar metaalvrije werkschoenen? Dan heb je bij Vismo twee opties van hoge kwaliteit: de Turn en de Strike. Beide werkschoenen hebben een strak sportief design. Door het slijtvaste 4-laags nylon foam op de bovenzijde van de schoenen, zijn ze enorm ademend en licht in gewicht. Hierdoor ervaar je een optimaal draagcomfort. Wat is dan het verschil tussen de Strike en de Turn? De Strike is een lage werkschoen en de Turn is een hoge werkschoen. Indien bescherming rondom je enkels voor jou een mustis, kies je voor de Turn. In andere gevallen kan je kiezen voor iets meer bewegingsvrijheid met de Strike.

Afbeelding
Afbeelding

Anita - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”