NRG55: innovatieve tussenzool die zorgt voor 55% energieteruggave

NRG55 tussenzool

Alle Vismo werkschoenen bevatten een NRG55 tussenzool. Dankzij deze tussenzool, krijgt de drager van de schoen bij elke stap maar liefst 55 procent energie terug. Dat is hét onderscheidende element van Vismo. Op het einde van een lange werkdag zal je merken dat je aanzienlijk minder moe bent dan voorheen. In dit artikel lees je wat NRG55 precies is en hoe de zolen van Vismo werkschoenen zijn opgebouwd.

Wat is NRG55?

NRG55 is een gepatenteerd materiaal dat is opgebouwd uit twee hardheden. Het zit verwerkt in de loopzool van alle Vismo werkschoenen als een tussenlaag. Hierdoor beschikken de schoenen over een enorme veerkracht. Het materiaal zorgt ervoor dat de klap van iedere stap wordt opgevangen, wat resulteert in een ongekende responsieve demping. NRG55 is vele malen veerkrachtiger dan bijvoorbeeld EVA, een ander materiaal dat veel wordt toegepast in schoenzolen.

De voordelen van een 55% energieteruggave

De 55 procent energieteruggave die werkschoenen met een NRG55 tussenzool bieden is uniek. Het is 50 procent meer dan de gemiddelde werkschoen aan energie teruggeeft. En dat terwijl het wel zo handig is om zuinig met je energie om te gaan als je aan het werk bent. Door werkschoenen met een NRG55 tussenzool te dragen, zal je de kans op oververmoeidheid (met alle gevolgen van dien) verkleinen. Zeker op een lange werkdag is een energieteruggave van 55 procent enorm veel. Bovendien zal de teruggave van bewegingsenergie het draagcomfort van je werkschoenen verhogen. Hierdoor heb je een prettiger en fitter gevoel tijdens je werk. Dat is ook nog eens bevorderlijk voor je productiviteit.

Opbouw van de Vismo zool

Vismo werkschoenen zijn geproduceerd met de beste materialen, waaronder NRG55. In het ontwerpproces is er zorgvuldig nagedacht over hoe de unieke eigenschappen van elk materiaal het beste tot hun recht komen. Zo is er voor de toepassing van NRG55 een zool ontworpen die bestaat uit verschillende lagen. De Vismo Strike, Vismo Turn, Vismo Twist en Vismo Drift beschikken allemaal over een loopzool die is gemaakt van duurzaam rubber dat extreem slijtvast is.

Daarop is een stabiele laag van twee hardheden gecreëerd. De NRG55 tussenzool bevindt zich boven deze stabiele laag. Verder is er een ondoordringbare composiet tussenzool toegevoegd. Alle S1P en S3 werkschoenen moeten voorzien zijn van een dergelijke tussenlaag voor bescherming tegen scherpe voorwerpen waar de gebruiker op kan stappen. Boven de antipenetratiezool zit een EVA tussenlaag voor een verhoogd comfort direct onder de voet. Ook zijn de Vismo werkschoenen voorzien van een uitneembare inlegzool die ook bijdraagt aan het hoge draagcomfort. Dit maakt het bovendien eenvoudig om je werkschoenen goed te laten luchten en drogen.

Ook de Vismo Reform, Vismo Revolt en Vismo Shift beschikken over een NRG55 tussenzool. De loopzool van deze schoenen is echter gemaakt van XL Extralight. De opbouw van de zolen van de XL Extralight modellen is dan ook anders. XL Extralight is een A-merk materiaal dat extreem licht, slijtvast en comfortabel is.

Ervaar het zelf!

Bekijk onze collectie en bestel jouw eigen paar Vismo werkschoenen. Zo kun je zelf ervaren hoe het voelt om 55 procent van je bewegingsenergie terug te krijgen. 92% van de mensen die Vismo werkschoenen past, koopt ook een paar!

Opbouw NRG55 tussenzool
Afbeelding

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met dealers het juiste assortiment samenstellen dat matcht bij de behoeftes van haar doelgroep.”