Welke maat moet ik bestellen? Zo meet je jouw schoenmaat

Afbeelding

Een passende schoen is essentieel voor het draagcomfort tijdens je werkdag. Als je werkschoenen namelijk te groot zijn, gaan ze schuiven. Dat zorgt onder andere voor blaren en zweetvoeten. Als je werkschoenen echter te klein zijn, gaan ze knellen. Beide situaties zorgen voor pijnlijke voeten en vermoeidheid. Met de juiste maat werkschoenen leg je dus de basis voor een gezonde werkomgeving.

Maar hoe weet je nu precies welke schoenmaat je hebt? Hieronder leggen we je uit hoe je jouw schoenmaat op kunt meten.

Je schoenmaat meten in vier stappen

Je schoenmaat opmeten is zeer eenvoudig. Wat heb je hiervoor nodig? Een stuk papier en een stift of pen. Draag bij het opmeten sokken die je ook in je werkschoenen zou dragen. Voer de volgende vier stappen uit bij zowel je linkervoet als je rechtervoet. Neem voor het bepalen van je schoenmaat uiteindelijk de lengte van je langste voet.

  1. Ga op het vel papier staan en zet een streep op het punt waar je hak zich bevindt.
  2. Zet een streepje op het punt waar je grootste teen zich bevindt.
  3. Stap van het papier af en meet op het papier de afstand tussen de twee strepen, in een rechte lijn.
  4. Aan de hand van de lengte van je voet lees je eenvoudig in onze maattabel af welke maat je hebt. Is jouw voet bijvoorbeeld 28 cm lang? Bestel dan jouw Vismo werkschoenen in maat 48.

Wat te doen bij twijfel

Als de lengte van jouw voeten tussen twee schoenmaten in zit, neem dan altijd de grotere maat. Er zit namelijk geen flexibiliteit in de neuzen van Vismo werkschoenen door de beschermende aluminium of composiet veiligheidsneus.

Wat je ook altijd kunt doen, is je nieuwe Vismo’s in twee maten bestellen. Dan kun je ze even passen. De werkschoen die je niet past, stuur je dan gratis weer terug.

Schoenen passen gaat altijd makkelijker met een schoenlepel. Met de Vismo Reform en de Vismo Revolt is dat echter overbodig. Dankzij de elastische sok trek je deze veiligheidsschoenen namelijk eenvoudig aan en uit.

Bekijk onze collectie

Heb je jouw schoenmaat gemeten? Bekijk dan onze collectie om te bepalen welke Vismo werkschoenen het beste bij jouw stijl passen. De werkschoenen van Vismo zijn verkrijgbaar in de maten 39 tot en met 48. Voor persoonlijk advies kan je altijd contact met ons opnemen. Onze experts staan voor je klaar!

Afbeelding
Afbeelding

Mandy - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”