Sportieve werkschoenen: de nieuwe standaard

Sportieve werkschoenen zijn vandaag de dag de standaard in de veiligheidsschoenenmarkt. Deze markt is de laatste tien à vijftien jaar enorm veranderd. Voorheen waren werkschoenen hoog, lomp en zwaar. Sinds de safety sneaker op de markt is gekomen, zijn werkschoenen echter steeds sportiever geworden. Vismo heeft de volgende stap gezet in deze ontwikkeling. Vismo werkschoenen hebben namelijk een sportief uiterlijk gecombineerd met de beste bescherming. Hiervoor zijn diverse innovaties toegepast.

Van lomp en zwaar naar sportief en licht

Er is een aantal trends in de werkschoenenmarkt waardoor werkschoenen veranderd zijn door de jaren heen. Ten eerste werd het steeds belangrijker om werkschoenen zo licht mogelijk te maken. Less is more. Er was behoefte aan een alternatief voor de traditionele zware werkschoen. Lichtere werkschoenen lopen immers prettiger en hebben een hoger draagcomfort. Ten tweede is er meer focus gekomen op het toevoegen van specifieke functionaliteiten aan werkschoenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ESD, een eigenschap waar alle Vismo werkschoenen over beschikken. Ten derde worden werkschoenen steeds meer gemaakt voor een specifieke toepassing. Zo zijn onze S1P werkschoenen uitermate geschikt voor werk in het magazijn en in de transportsector. Tot slot is het uiterlijk van werkschoenen revolutionair veranderd.

Let op! Professionals die op zoek zijn naar werkschoenen die sterk genoeg zijn om meer extreme omstandigheden te weerstaan (bijvoorbeeld in de bouw), adviseren wij om op zoek te gaan naar lederen werkschoenen met een rubberen loopzool. Vismo heeft dit soort werkschoenen niet in haar Nederlandse assortiment.  

Vismo: werkschoenen met een sportief uiterlijk

Vismo werkschoenen hebben het uiterlijk van sportschoenen, maar bieden dezelfde bescherming als traditionele werkschoenen. Onze werkschoenen hebben veel weg van hardloopschoenen. Zo zijn de bovendelen van Vismo’s gemaakt van verschillende soorten mesh. Mesh is een stof die op een specifieke manier geweven is, waardoor het zeer ademend is. Ook de XL Extralight zolen worden veel toegepast in andere sportieve schoenen. Dat heeft met de functionaliteit ervan te maken. Een XL Extralight zool is namelijk extreem dempend, licht en slijtvast. Ideaal voor sportschoenen én werkschoenen.

Innovaties uit de sportwereld

De werkschoenen van Vismo zijn niet alleen sportief door hun uiterlijk. Er zijn namelijk ook technische innovaties doorgevoerd in onze werkschoenen, die bekend zijn van schoenen uit diverse sporten. De BOA-sluiting van de Vismo Twist wordt bijvoorbeeld gebruikt in de golf- en de wielrensport. Loszittende veters worden hiermee voorkomen. Verder beschikken de Vismo Reform en de Vismo Revolt over een elastische sok voor slip-in comfort. Deze zie je vaak terug in voetbalschoenen. De voordelen hiervan zijn dat de schoen makkelijk is aan te trekken en dat hij naadloos om je enkels sluit. De meeste sportieve schoenen hebben een laag model, maar Vismo heeft met de Vismo Turn ook een hoge sportieve werkschoen in haar assortiment.

Afbeelding
Afbeelding

Anita - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”