Afbeelding

Over Vismo

Vismo is een merk dat bekend staat om haar hoogwaardige sportieve werkschoenen. Een aantal Canadese vakmannen was niet tevreden met de veiligheidsschoenen die er te verkrijgen waren. Werkschoenen waren lomp en allesbehalve stijlvol. Bovendien liet het comfort vaak nogal wat te wensen over. Zij hadden behoefte aan premium werkschoenen met een uniek design die zij dagelijks met trots konden dragen. Zo is Vismo ontstaan.

Van begin af aan zijn Vismo werkschoenen ontwikkeld voor en door vakmensen. Kwaliteit staat hierbij op nummer één. Eersteklas materialen en de nieuwste technieken zijn toegepast om ervoor te zorgen dat Vismo’s aan alle eisen van de vakman voldoen. Dit maakt de werkschoenen van Vismo ongeëvenaard in kwaliteit en comfort.

Afbeelding

Veiligheidsklassen

Veiligheidsschoenen dienen in Europa te voldoen aan de norm EN ISO 20345:2011. Hierin worden zes veiligheidsklassen onderscheden. Vismo biedt zowel S3 werkschoenen als S1P werkschoenen. S3 werkschoenen hebben waterafstotende eigenschappen, waardoor ze ook buiten gedragen kunnen worden. S1P werkschoenen zijn uitermate geschikt voor indoor gebruik, bijvoorbeeld bij werkzaamheden in transport en logistiek..

Indeling veiligheidsklassen

SBAan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule (resthoogte 14 mm).
S1Als SB, tevens antistatisch, energieopname via de hak.
S1pAls S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.
S2Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3Als S2, met toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S1, maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5Als S4, met toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.

Hoog comfort met XL Extralight en NRG55

De hoogstaande technologie waarmee Vismo werkschoenen gemaakt worden, is wat ons onderscheidend maakt. De hoge kwaliteit die wij bieden, is onder meer te danken aan de NRG55 tussenzool in combinatie met XL Extralight® foam. Dit zijn topmaterialen die zorgen voor een unieke eigenschap: de teruggave van energie. Hoe werkt dat? De tussenzool van NRG55 zorgt voor demping doordat deze uit twee verschillende hardheden is opgebouwd. De toevoeging van XL Extralight zorgt voor een slip- en slijtvaste schuimlaag. Dit vormt een zeer licht en veerkrachtig geheel, precies de eigenschappen die je zoekt in een zool.