Vismo werkschoenen voor in de lichte bouw

Werkschoenen horeca

Bij werkschoenen in de bouw denk je al snel aan zware en lompe schoenen. Met de werkschoenen van Vismo is dat definitief verleden tijd. Onze sportieve werkschoenen lopen voorop op het gebied van design. Om tegelijkertijd de beste bescherming te kunnen bieden, gebruikt Vismo alleen kwalitatief hoogstaande materialen in haar schoenen. In de lichte bouw draag je onze S3 werkschoenen. Hier zitten NRG55 en XL Extralight in verwerkt, materialen die je energie teruggeven bij elke stap die je zet. Je zal merken dat je met Vismo werkschoenen aanzienlijk minder moe bent na een lange dag werken in de bouw.

Het belang van kwalitatieve werkschoenen in de bouw

Voor zowel veiligheid als comfort zijn goede werkschoenen in de bouw ontzettend belangrijk. Tijdens de werkzaamheden kunnen er bijvoorbeeld gevaarlijke en zware objecten vallen en dan moeten de voeten goed beschermd zijn. Het is dan ook wettelijk verplicht dat iedereen die in de bouw werkt werkschoenen draagt. Daarnaast is het belangrijk dat de schoenen comfortabel zitten. Je loopt er immers de hele werkdag op! Comfortabele en passende werkschoenen zorgen voor een betere doorbloeding van de voeten. Bovendien voorkom je pijnlijke voeten tijdens het werken en houd je jouw voeten gezond.

Aan welke norm moet een werkschoen in de bouw voldoen?

In de bouw is het vaak verplicht om werkschoenen te dragen die binnen de S3 veiligheidsklasse vallen. Je werkschoenen beschikken hierdoor o.a. over een beschermingsneus, een ondoordringbare tussenzool en waterafstotende eigenschappen. Elke werkschoen wordt gecertificeerd door een erkend testinstituut en moet voldoen aan de EN 345 norm. Deze is vastgelegd in de Europese wetgeving. Binnen de norm worden er zes niveaus van veiligheid onderscheiden door middel van een S-code. Per beroep kunnen de eisen voor werkschoenen verschillen. 

S3 werkschoenen van Vismo voor de lichte bouw

Vismo heeft twee S3 werkschoenen in haar collectie die geschikt zijn voor de lichte bouw: de Vismo Reform en de Vismo Revolt. Onder lichte bouw verstaan we o.a. de werkzaamheden van loodgieters, stukadoors, schilders, en elektriciens. De werkschoenen zijn dus geschikt voor verschillende werkzaamheden in de bouw, zolang ze maar niet te zwaar belast worden. Cement is bijvoorbeeld funest voor de schoenen.

Let op! Professionals die op zoek zijn naar werkschoenen die sterk genoeg zijn om meer extreme omstandigheden te weerstaan, adviseren wij om op zoek te gaan naar lederen werkschoenen met een rubberen loopzool. Vismo heeft dit soort werkschoenen niet in haar Nederlandse assortiment.  

Meer energie aan het einde van je werkdag

Werkzaamheden in de bouw zijn vaak intensief. De unieke energieteruggave van onze werkschoenen maakt Vismo daardoor uitermate geschikt voor de bouw. De speciale NRG55 tussenzool in Vismo werkschoenen geeft 55% van de bewegingsenergie terug aan de drager. Deze tussenzool is opgebouwd uit twee verschillende hardheden en vangt daarmee elke stap op. De combinatie met de superlichte en comfortabele XL Extralight loopzool in de Vismo Reform en de Vismo Revolt zorgt voor een unieke loopervaring. Bovendien is deze zool olieresistent, slipbestendig en slijtvast.

Voor extra veiligheid beschikken de Reform en de revolt over een elastische slip-in sok, waardoor ze goed afgesloten zijn rondom je enkel. Hierdoor kan vuil minder makkelijk de schoen binnendringen. Bovendien trek je de werkschoen gemakkelijker aan en uit met de elastische sok.

Tips voor een optimaal draagcomfort

  1. Als je veel gebukt of gehurkt te werk gaat, kan je het beste kiezen voor een lage werkschoen, zodat je enkels vrij kunnen bewegen.
  2. Zorg ervoor dat je de juiste maat werkschoenen hebt. Meet je voetmaat goed op, zodat je weet welke maat je moet bestellen.
  3. Draag altijd schone en goede sokken (van katoen of wol) in je werkschoenen. Deze zorgen ervoor dat vocht beter wordt afgevoerd, wat de kans op blaren en zweetvoeten verkleint.
  4. Onderhoud je schoenen goed door ze goed schoon te maken en dagelijks te luchten. Haal altijd de inlegzool eruit wanneer je ze laat luchten. Zo blijven je werkschoenen de beste bescherming bieden en gaan ze langer mee.
  5. Wissel je werkschoenen dagelijks af. Hierdoor hebben je werkschoenen voldoende tijd om te drogen en te luchten.
Afbeelding
Afbeelding

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met dealers het juiste assortiment samenstellen dat matcht bij de behoeftes van haar doelgroep.”