Welke werkschoenen draag ik tijdens het werken in een magazijn?

Als medewerker in een magazijn leg je soms wel twintig kilometer per dag af. Een goede werkschoen is belangrijk, want je moet de hele dag kunnen lopen, staan en tillen. De S1P schoenen van Vismo zijn dan de beste optie! Dit type lichtgewicht werkschoen beschikt bovendien over NRG55, waardoor je lange afstanden kunt afleggen zonder moe te worden. Wil je weten hoe dat precies zit? Lees dan dit artikel!

Verschillende veiligheidsklassen: de S1P werkschoen

Veiligheidsschoenen zijn er in verschillende veiligheidsklassen. S1P werkschoenen zijn het meest geschikt voor werk in een magazijn. Deze werkschoenen zijn namelijk vooral bedoeld voor indoor gebruik. Ze zijn niet waterafstotend, maar wel bijzonder licht! Deze schoenen hebben een aluminium of composiet neus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen. Ook zijn S1P werkschoenen antistatisch. Het verschil tussen de S1 en S1P schoen is dat de laatste een niet-doordringbare tussenzool heeft. Heb je een schoen nodig die wel waterafstotend is? Dan is een S3 werkschoen perfect!

Een werkschoen waar je energie van krijgt

Schoenen die je energie geven, dat klinkt nogal vreemd. Toch kan het. De schoenen van Vismo hebben namelijk een speciale zool waarin de NRG55-technologie is verwerkt. Deze technologie zorgt ervoor dat de klap van elke stap die je zet, wordt opgevangen. Door de responsieve demping krijg je 55% van de energie die je in de stap kwijtraakt terug. Hierdoor voorkom je dat je voeten en benen oververmoeid raken. Zo is een lange dag staan en lopen op je werk dus makkelijk uit te houden.

Metaalvrije werkschoenen voor het magazijn

In sommige magazijnen wordt met waardevolle spullen gewerkt. Hierom staan er soms metaaldetectiepoortjes op de werkvloer. Ook kom je deze poortjes op bijvoorbeeld luchthavens tegen. Een metalen neus in je werkschoen is dan onhandig, want je moet je hele schoen uitdoen om door te poortjes te komen. Twee van onze S1P werkschoenen hebben dan ook geen metalen neus, maar een beschermingsneus van composiet: de Vismo Strike en de Vismo Turn. Zo loop je zonder problemen door het detectiepoortje op je werk.

Zijn werkschoenen in een magazijn verplicht?

Het dragen van werkschoenen in een magazijn is niet altijd verplicht, maar let op: je werkgever kan dit wel verplichten! Als je bijvoorbeeld met zware materialen werkt, kun je maar beter je tenen beschermen met een veiligheidsneus. De beschermende neus in Vismo schoenen heeft een indeukresistentie tot 200 joule, zoals voorgeschreven in de norm.

Afbeelding
Afbeelding

Anita - Customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”